donderdag 12 januari 2017

Deze partijen moeten nu in opstand komen!


Wij erfpachters hebben ons steeds constructief opgesteld, tot overleg bereid over duurzame  redelijke vergoedingen voor gebruik van de grond, over de dringend noodzakelijke duurzame vernieuwing van het erfpachtstelsel.

Nu is de situatie fundamenteel veranderd. De coalitie sluit de rijen en de partijen hebben zich verkocht aan iets wat werkelijk niet meer verdedigbaar is (voldoende argumenten elders in deze blogreeks). Het is een gotspe! (Heinen in de Telegraaf en FD). En dat moet luid gezegd worden!

De maskers gaan af! Lees hier de loftuiting van de woordvoerder van de VVD over de schunnige schijnkorting. De VVD-Zuid maakt het het bontst. Deze zomer was het nog "De VVD zal nooit accepteren dat er een onaantrekkelijke overgangsregeling komt". Die teksten staan op schrift. Niets daarvan. De VVD-Zuid bericht nu dat het een "goed compromis is” en feliciteert de wethouder met zijn prestatie!   Hoe durven ze, terwijl de uitkomsten van de onnavolgbare rekenkunde van het grondbedrijf is dat de meeste huizenbezitters daar (nu of later bij CHET) uit hun huizen verdreven worden!

Van D66 herinneren we ons de slogan van Paternotte uit de campagne van 2014: “Het schandelijk afromen van de huizenprijzen moet stoppen” (De Telegraaf). D66 reageert nu ook met meel in de mond op de schandelijke voorstellen van het college, al is de reactie van de woordvoerder nog terughoudend.

We moeten de hypocrisie van vooral de coalitiepartijen VVD en D66 ontmaskeren. Zij denken kennelijk nog dat ze ermee wegkomen bij de volgende verkiezingen. Maar dit plan is niet meer te verkopen met relativerende teksten als: 'Tja, besturen is nou eenmaal compromissen sluiten’.

Het vertrouwen in politieke partijen is al niet hoog, maar basisvoorwaarde voor vertrouwen is dat ze enig zelfrespect tonen en dat ze blijk geven onderscheid te maken tussen goed en kwaad bij het bejegenen van burgers.

Met dit voorstel zijn ze alle perken te buiten gegaan. Wat erger kun je bedenken dan je eigen burgers hun huis uitjagen? Waarom breekt er geen opstand uit binnen deze partijen? En vooral bij de VVD-Amsterdam tegen de eigen wethouder, zoals in 2012 landelijk gebeurde tegen Mark Rutte na het regeerakkoord over inkomensafhankelijke zorgkosten? Mensen hun huis afpikken is toch nog erger dan autootje pesten en nivelleren om maar wat te noemen.

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het verschrikkelijk,dat uw partij ons zo nadelig behandeld.De mensen die op eigen grond wonen : 25 % van de Amsterdamse grond betalen nergens aan mee,terwijl zij wel het genot hebben van de opbrengst van de door ons te betalen erfpacht/canon.!! In verhouding betalen wij evenveel WOZ als zij!. Dit is zo onrechtvaardig.!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht altijd dat de vvd huizenbezit beschermde en vind het daarom onbegrijpelijk dat onze partij maatregelen bedenkt die niet betaald kunnen worden door de amsterdammers .dat moet een misverstand zijn Ik ga ervan uit dat de vvd de plannen op per casus doorrekent en het van tafel haalt. Vooral de 'armere " huizenbezitters en Aowrs zijn de dupe. Toon een beetje respect voor de mensen die je vertegenwoordigt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik dacht altijd dat de vvd huizenbezit beschermde en vind het daarom onbegrijpelijk dat onze partij maatregelen bedenkt die niet betaald kunnen worden door de amsterdammers .dat moet een misverstand zijn Ik ga ervan uit dat de vvd de plannen op per casus doorrekent en het van tafel haalt. Vooral de 'armere " huizenbezitters en Aowrs zijn de dupe. Toon een beetje respect voor de mensen die je vertegenwoordigt.

    BeantwoordenVerwijderen